KAYSERİ / TALAS - ŞEHİT BURHAN KAPLAN İLKOKULU

May

İlçemizde düzenlenen 3.siniflar arasında ki "Geleneksel Çocuk Oyunları"kapsamındaki "Mendil Kapmaca Yarışmasında" ilçe 1.si olmuştur Emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz

Nis

Türkiye Büyük Millet Meclisinin acilisinin 104. Yıl dönümünde "Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı"okulumuzda coşku ile kutlandı.Bu bayramı çocuklara armağan eden başta ulu onder Mustafa Kemal ATATURK ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyoruz. Programda görev alan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkürler ederiz.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde, okulumuz 4. sınıf öğrencileri , makam ziyaretleri kapsamında, ilçe kaymakamımız Sayın Yaşar DÖNMEZ'in görevine  vekalet etmek üzere makamında ziyaret etmişlerdir.Göstermis olduğu ilgiden dolayı sayın kaymakamımıza, okulumuz adına teşekkür ederiz.

Mrt

Nevruz (bahar) Bayramı kutlama programı çerçevesinde okulumuz öğrencileri tarafından şiirler okundu, günün önemini açıklayan yazılara yer verildi.Okul bahçesinde yumurta tokusturma,kasikla yumurta taşıma ve halat çekme yarışmaları yapıldı.Hazirlanan " NEVRUZ ATESİ" yakılarak,öğrenci ve öğretmenlerimizin ateş üzerinden atlamalari sağlandı.Programin hazırlanması ve sunumunda görev allan herkese teşekkürlerimizi sunarız.

Mrt

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 109. yıl dönümü anma programı okulumuz bahçesinde gerçekleştirildi. Programda günün anlam önemini belirten yazılara, şiirlere , oratoryoya ve canlı müzik performansına yer verilmiştir. Çanakkale Deniz Zaferinin kazanılmasını sağlayan Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi saygıyla anıyoruz.

Mrt

12 Mart İstiklal  Marşının kabul edilmesinin 103. yıl dönümü ve şair Mehmet Akif ERSOY anma programı okulumuzda yapıldı. Programda şiirlere, İstiklal Marşının on kıtasının okunmasına, şair Mehmet Akif ERSOY'un hayatını anlatan yazılara yer verildi. Program vesilesi ile aziz şehitlerimizi  rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize minnettarlıklarımızı sunuyoruz. Milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY'un dediği gibi:"Allah bir daha bu millete milli marş yazdırmasın!"

Ara

Sayın velilerimiz; 2024-2028 yılı Stratejik Plan hazırlanması konusunda sizlerin de görüşlerine ihtiyacımız bulunmaktadır.Aşağıda belirtilen linke giriş yaparak, anket sorunlarını doldurmanız  sayesinde , kurum planlamasını oluşturmada bizlere yardımcı olacağınızdan şephemiz yoktur. Katılım sağladığınız için şimdiden teşekkürlerimizisunarız.

Anket katılım linki:

Ara

İlk ve Ortaöğretim öğrencilerimizde bilimsel farkındalığı artırmak ve bilim iletişimini toplumumuzda daha geniş çevrelere ulaştırmak amacıyla düzenlenen TÜBİTAK Bilim Söyleşisi etkinliklerimizden bir yenisi Şehit Burhan Kaplan İlkokulumuzda gerçekleştirildi.    İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mustafa Elmalı’nın katılımlarıyla Sayın Akademisyen Dr. Menekşe ŞAKİR’in konuşmacı olduğu “Ben de Nanoteknoloji Yapabilir Miyim? ” konulu söyleşi öğrencilerimizin büyük beğenisini kazandı.

Kas

CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU ULU ÖNDER GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN ARAMIZDAN AYRILIŞININ 85. YIL DÖNÜMÜNÜ MİLLETÇE SAYGI VE HASRETLE ANIYORUZ.RUHUNUZ ŞAD OLSUN.KURDUĞUN CUMHURİYETİN EBEDİ EMANETÇİLERİ OLARAK SAYGIYLA ANIYORUZ.

Kas

Kontrol Sende Hayat Sende Projesi kapsamında 09/11/2023 tarihinde saat 11:00'de  okulumuz Yeşilay Kulübü sorumlusu öğretmenimiz tarafından velilerimize ve öğrencilerimize kokart dağıtımı ve konu ile ilgili bilgilendirmelerde bulunulmuştur.

Ekm

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAM KUTLAMALARI, OKULUMUZ BAHÇESİNDE TÜM ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENELERİMİZİN DÜZENLEMİŞ OLDUKLARI GÖSTERİLERLE, ŞİİRLERLE, MÜZİKLİ RONT VE OYUNLARLA KUTLANDI. GENİŞ VELİ KATILIMI SAĞLANAN GÜNÜN DÜZENLENMESİNDE VE ETKİNLİĞİN GERÇEKLŞTİRİLMESİNDE EMEĞİ GEÇEN BAŞTA ÖĞRETMEN, ÖĞRENCİ VE GÖREVLİLERİMİZE TEŞEKKÜRLERİMİZİ SUNARIZ. CUMHURİYETİ BİZLERE ARMAĞAN EDEN BAŞTA GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VE TÜM ŞEHİTLERİMİZİN RUHU ŞAD OLSUN.CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Eyl

Hayırsever vatandaşımız Sayın Ayşe SOY tarafından, rahmetli eşi Metin SOY  adına yaptırmış olduğu, okul kütüphanesi açılışına katılan ilçe kaymakamımız Sayın Yaşar DÖNMEZ, ilçe milli eğitim müdürümüz sayın Mustafa ELMALI,  şube müdürlerimiz, okul müdürlerimiz, okulumuza ismi verilen şehidimizin ailesine ve tüm katılımcılara teşekkürleimizi sunarız.